"Als therapeut ondersteun ik je in een proces van zelfheling richting meer energie en vitaliteit.  Jouw integriteit, zelfbeschikking, autonomie en eigen wijsheid staan hierbij centraal.. Je herstelt op eigen kracht. Ik faciliteer en begeleid slechts jouw proces. Mijn uitdaging is om dat zo accuraat en zuiver mogelijk te doen "

Mijn naam is Wendy Schouten,  complementair BATC therapeut. Ik werk volgens de vijf natuurgerichte basisprincipes met behulp van de chiren, een instrument dat alle orgaansystemen in balans brengt. Hiermee wordt ons prachtige zelfhelende vermogen geactiveerd en vindt genezing op eigen kracht plaats. In mijn werk steun ik op 25 jaar scholing en werkervaring in het veld van natuurlijke gezondheid aangevuld met mijn eigen levenswijsheid. Ik beschik over het HBO-diploma Medische basiskennis conform de PLATO-eindtermen.

 

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de ongekende mogelijkheden van lichaam en geest.. Waartoe zijn wij van nature in staat? Na een basisjaar HBO-verpleegkunde stapte ik over op een universitaire studie Mediterrane Archeologie en Egyptologie waarin mijn speciale aandacht uitging naar het medisch denken en handelen van de Grieken, Etrusken, Romeinen,  en Egyptenaren en hun rijke cultuur in aromatherapie.  

 

Autonomie en zelfbeschikking in zorg

 

Mijn grootste scholingsweg vond ik in het ouderschap. Het samenleven met mijn vier kinderen zette mij aan tot 20 jaar zelfstudie naar natuurlijke gezondheid met als rode draad eigen kracht, autonomie en zelfbeschikking in zorg.

 

Tijdens mijn zwangerschappen wilde ik weten wat ik zelf kon doen om veilig en ongecompliceerd te bevallen. Het leidde tot mijn boek 'Bevallen Op Eigen Kracht' in 2012 verschenen bij antroposofische uitgeverij Nearchus/Winde. Via mijn boek en artikelen in nationale kranten zette ik mij een aantal jaar in voor het recht van vrouwen op autonomie en zelfbeschikking in geboortezorg.  Ook In de zorg voor mijn jonge kinderen wilde ik weten wat ik zelf kon doen om hun immuunsysteem te versterken en verdiepte mij in natuurlijke geneeswijzen waaronder homeopathie, aromatherapie, kruiden- en plantenleer, klanktherapie en energetische heelkunst maar ook in immunologie, het erfgoed van tandarts Weston Price, meditatie en het werk van wetenschapper en uitvinder Wilhelm Reich . Vanuit Zweden en Nederland schreef ik voor nationale kranten en tijdschriften over opvoeding, zorg en gezondheid.   

 

Vanaf 2015 breng ik de gezondheidseffecten van mobiele communicatie in kaart, één van de best gedocumenteerde schadelijke milieufactoren van onze tijd.  In lijn met Resolutie 1815 van de Raad van Europa uit 2011 stichtte ik met anderen in 2017 Let's Talk About Tech. Dit om burgers, bedrijven en overheden onafhankelijk te informeren over manieren waarop mensen zich het beste kunnen beschermen tegen deze milieufactor.. In mijn werk als therapeut komt dit goed van pas en adviseer ik clienten middels stralingsmeting en leefstijl-advies.. Eenvoudige aanpassingen leiden zonder uitzondering tot meer welzijn en/of kwaliteit van leven en ondersteunen het traject van zelfherstel.

 

Mijn ervaring met biofotonen therapie

 

Twee behandelingen hielpen mij in 2017 van een acute verkramping in mijn heupgewricht af. Dat wekte mijn interesse en in 2018 rondde ik  de basis-opleiding af in biofotonen therapie. Ik zag hoe deze therapie de kennis van de reguliere geneeskunst verbond aan de overlappende wijsheid en inzichten van  de Traditionele Chinese Geneeskunst, homeopathie en accupunctuur daarbij gebruik makend van de nieuwste technologische mogelijkheden.  De therapie heeft mij veel sterker en weerbaarder gemaakt.. In plaats van een kwetsbaar vogeltje voel ik mij een stralende zon die warmte en licht afgeeft aan haar omgeving.  Het heeft me teruggebracht naar de natuurlijke staat van ons mens zijn. Tegelijkertijd heeft de therapie mij inzicht gegeven in mijn gezondheidssituatie en de mate waarin verschillende invloeden effect op mij hebben.  Ik wist dat ik last had van straling van draadloze apparaten maar zag ook dat mijn gevoeligheid daarvoor afnam door de kracht van mijn darmen en vaten te versterken en zware metalen te detoxen.  Dankzij deze therapie kan ik bergen verzetten, simpelweg omdat ik virussen en voedselinfecties direct kan deleten waadoor ik niet vijf dagen hoef bij te komen maar in tien minuten weer verder kan met mijn leven. Het is goud om milieu- en omgevingsbelastingen op deze manier vlot te kunnen trekken. 

 

Mijn praktijk

 

Ik doe mijn werk dagelijks met plezier, liefde en toewijding en neem de tijd om mensen werkelijk te ontmoeten. Enerzijds werk ik als informatietechnoloog van het menselijk lichaam maar vanuit mijn levenservaring ondersteun ik mensen ook om meer in lijn met de roep van hun hart en ziel te leven. Hierdoor beklijft het herwonnen evenwicht.  Het is een voorrecht te kunnen werken op een manier die mensen werkelijk van hun gezondheidsproblemen afhelpt,  hen inzicht biedt in de onderliggende problematiek en hen leert hoe zij hun nieuwe balans kunnen vasthouden. 

  

Mijn praktijk staat open voor iedereen, jong en oud, voor acute en chronische gezondheidsproblemen, voor meer inzicht in onbegrepen klachten maar ook voor periodiek preventief onderhoud of gewoon voor meer energie, ontspanning en kwaliteit van leven. Het fijne is dat iedereen, waar hij of zij zich ook in het leven bevindt, weer die berg omhoog kan beklimmen, terug naar een goede of betere gezondheid. Lang niet altijd zijn klachten gewoon het gevolg van ouder worden of menopauze. Nee, heel veel klachten zijn gewoon informatie storingen die via biofotonentherapie prima te verhelpen zijn.

 

Die storingen, opgebouwd vanaf de vroege jeugd, veroorzaken een suboptimaal functioneren van het menselijk organisme. Dat kunnen oplossen is een geschenk voor het leven.  De ontspanning die dat geeft, is voelbaar vanaf de eerste behandeling. Voel je welkom in mijn praktijk aan huis om dit aan den lijve te ondervinden!

 

 

Wendy Schouten