"Als therapeut ondersteun ik je in een proces van zelfheling richting meer energie en vitaliteit.  Jouw integriteit, zelfbeschikking, autonomie en eigen wijsheid staan hierbij centraal.. Je herstelt op eigen kracht. Ik faciliteer en begeleid slechts jouw proces. Mijn uitdaging is om dat zo accuraat en zuiver mogelijk te doen "

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de ongekende mogelijkheden van lichaam en geest.. Waartoe zijn wij van nature in staat? Als student onderzocht ik in Amsterdam en Leiden de geneeskunst en kunde van de Grieken, Etrusken, Romeinen,  en Egyptenaren. Als archeoloog werkte ik in musea en bij opgravingen.

 

Autonomie en zelfbeschikking in zorg

 

Mijn grootste scholingsweg vond ik in het ouderschap. Het samenleven met mijn vier kinderen zette mij aan tot 20 jaar zelfstudie naar natuurlijke gezondheid met als rode draad eigen kracht, autonomie en zelfbeschikking in zorg.

 

Tijdens mijn zwangerschappen wilde ik weten wat ik zelf kon doen om veilig en ongecompliceerd te bevallen. Het leidde tot mijn boek 'Bevallen Op Eigen Kracht' in 2012 verschenen bij antroposofische uitgeverij Nearchus. Ik zette mij in voor het recht van vrouwen op autonomie en zelfbeschikking in geboortezorg.  Ook In de zorg voor mijn jonge kinderen wilde ik weten wat ik zelf kon doen om hun immuunsysteem te versterken en verdiepte mij in natuurlijke geneeswijzen waaronder homeopathie, aromatherapie, kruiden- en plantenleer, klanktherapie en energetische heelkunst maar ook in immunologie, het erfgoed van tandarts Weston Price, meditatie en het werk van wetenschapper en uitvinder Wilhelm Reich . Vanuit Zweden en Nederland schreef ik voor nationale kranten en tijdschriften over opvoeding, zorg en gezondheid.   

 

 

Vanaf 2015 breng ik de gezondheidseffecten van mobiele communicatie in kaart, één van de best gedocumenteerde schadelijke milieufactoren van onze tijd.  In lijn met Resolutie 1815 van de Raad van Europa uit 2011 stichtte ik met anderen  Let's Talk About Tech. Dit om burgers, bedrijven en overheden onafhankelijk te informeren over manieren waarop mensen zich het beste kunnen beschermen tegen deze milieufactor.. In mijn werk als therapeut kom ik bij mensen thuis voor een stralingsmeting met leefstijl-advies.. Dit leidt zonder uitzondering tot meer welzijn en/of kwaliteit van leven.

 

Mijn praktijk

 

Mijn expertise in geboortezorg en op het gebied van straling neem ik mee in mijn praktijk.  Zowel voor mensen met een kinderwens als voor  zwangere vrouwen zijn mijn behandelingen ideaal in aanloop naar zwangerschap en geboorte.  Als stralingsgevoelig persoon ondervond ik aan den lijve hoe Biofotonen Therapie je weerbaarder maakt voor deze milieu-factor.  Ik leerde dat er bij stralingsgevoeligheid vaak meer aan de hand is.. Door onderliggende zwakke orgaansystemen te versterken, neemt de kwetsbaarheid voor straling af.  Hoewel de gevoeligheid voor straling aanwezig kan blijven,  kunnen tal van fysieke klachten die er door veroorzaakt worden, afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.  

 

Mijn praktijk staat open voor iedereen! Voor jong en oud, voor acute en chronische gezondheidsproblemen, voor meer inzicht in onbegrepen klachten maar ook voor periodiek preventief onderhoud of gewoon voor meer welzijn, ontspanning en kwaliteit van leven. 

 

Ik heet je van harte welkom voor een behandeling!

 

 

Wendy Schouten