"Als therapeut ondersteun ik je in een proces van zelfheling richting meer energie en vitaliteit.  Jouw integriteit, zelfbeschikking, autonomie en eigen wijsheid staan hierbij centraal.. Je herstelt op eigen kracht. Ik faciliteer en begeleid slechts jouw proces. Mijn uitdaging is om dat zo accuraat en zuiver mogelijk te doen "

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de ongekende mogelijkheden van lichaam en geest.. Waartoe zijn wij van nature in staat? Als student onderzocht ik in Amsterdam en Leiden de geneeskunst en kunde van de Grieken, Etrusken, Romeinen,  en Egyptenaren. Als archeoloog werkte ik in musea en bij opgravingen.

 

Autonomie en zelfbeschikking in zorg

 

Mijn grootste scholingsweg vond ik in het ouderschap. Het samenleven met mijn vier kinderen zette mij aan tot 20 jaar zelfstudie naar natuurlijke gezondheid met als rode draad eigen kracht, autonomie en zelfbeschikking in zorg.

 

Tijdens mijn zwangerschappen wilde ik weten wat ik zelf kon doen om veilig en ongecompliceerd te bevallen. Het leidde tot mijn boek 'Bevallen Op Eigen Kracht' in 2012 verschenen bij antroposofische uitgeverij Nearchus. Ik zette mij in voor het recht van vrouwen op autonomie en zelfbeschikking in geboortezorg.  Ook In de zorg voor mijn jonge kinderen wilde ik weten wat ik zelf kon doen om hun immuunsysteem te versterken en verdiepte mij in natuurlijke geneeswijzen waaronder homeopathie, aromatherapie, kruiden- en plantenleer, klanktherapie en energetische heelkunst maar ook in immunologie, het erfgoed van tandarts Weston Price, meditatie en het werk van wetenschapper en uitvinder Wilhelm Reich . Vanuit Zweden en Nederland schreef ik voor nationale kranten en tijdschriften over opvoeding, zorg en gezondheid.   

 

Vanaf 2015 breng ik de gezondheidseffecten van mobiele communicatie in kaart, één van de best gedocumenteerde schadelijke milieufactoren van onze tijd.  In lijn met Resolutie 1815 van de Raad van Europa uit 2011 stichtte ik met anderen in 2017 Let's Talk About Tech. Dit om burgers, bedrijven en overheden onafhankelijk te informeren over manieren waarop mensen zich het beste kunnen beschermen tegen deze milieufactor.. In mijn werk als therapeut komt dit goed van pas en adviseer ik clienten middels stralingsmeting en leefstijl-advies.. Eenvoudige aanpassingen leiden zonder uitzondering tot meer welzijn en/of kwaliteit van leven en ondersteunen het traject van zelfherstel in mijn biofotonentherpie.

 

Mijn praktijk

 

Ik doe mijn werk dagelijks met veel plezier, liefde en toewijding. Het is een voorrecht te kunnen werken op een manier die mensen werkelijk van hun gezondheidsproblemen afhelpt,  hen inzicht biedt in de onderliggende problematiek en hen leert hoe zij hun nieuwe balans kunnen vasthouden. 

  

Mijn praktijk staat open voor iedereen, jong en oud, voor acute en chronische gezondheidsproblemen, voor meer inzicht in onbegrepen klachten maar ook voor periodiek preventief onderhoud of gewoon voor meer energie, vitaliteit, welzijn, ontspanning en kwaliteit van leven. Het fijne is dat je ierdereen, waar hij of zij zich ook in het leven bevindt, kunt helpen om de berg weer terug omhoog te beklimmen. Lang niet altijd zijn klachten gewoon het gevolg van ouder worden of menopauze. Nee, heel veel klachten zijn gewoon afwijkingen die via biofotonentherapie prima te verhelpen zijn.

 

Mijn behandelingen zie ik als een geschenk voor het leven omdat ze altijd storingen oplossen waar mensen lange tijd, vaak tientallen jaren mee hebben rondgelopen. Als mensen twijfelen adviseer ik: Kom en ervaar wat het met je doet! Iedereen die het aan den lijve ondervindt, merkt direct wat het in gang zet. Het lijkt too good to be true, maar eerlijk, dat is het eigenlijk ook gewoon.

 

Ik heet je van harte welkom voor een behandeling!

 

 

Wendy Schouten